Om Thaimassage

Om Thaimassage

Thaimassagen är en massageform som kom för runt 2500 år sedan. Just namnet thaimassage fick den för att den kort efter att den uppfanns kom till Thailand när de ayurvediska metoderna och ideologierna tog influenser från den traditionella och gamla kinesiska medicin konsten. Thaimassage utvecklades i Thailand till vad den är idag.

Thaimassagen är som en blandning mellan flera olika typer av massage. En till sak som skiljer thaimassage från andra typer av massage är att när man sträcker ut musklerna så gör man det nästan så långt som till gränsen för smärta för att få en så stor effekt som möjligt.

Den allra säkraste effekten man alltid får av thaimassage är att man blir lugn. Thaimassagen ger en även en större flexibilitet eftersom man sträcker ut alla muskler och man blir också mjukare i dem. Om man får thaimassage regelbundet så kommer man efter ett tag att bli av med sin stelhet vilket är en mycket tydlig effekt. Musklerna blir mer elastiska och smidiga. I teorin så masserar man speciella punkter på kroppen som anses vara extra viktiga när det kommer till matsmältning och avslappning bland annat. I teorin så ska det är göra att man får förbättrade energiflöden genom kroppen.

I dag spelar de moderna medicinerna en viktig roll runt om i världen. Men många människor söker olika alternativ till de moderna medicinerna för att tar hand om sin hälsa på naturliga sätt. Där är den traditionella Thailändska massagen ett alternativ som blir mer och mer populärt för att behandla och lindra smärta och stress i rygg, i muskler , i huvud och nacke och i fötterna.

På Arm Phuthai Massage är vi stolta och glada över att kunna hjälpa dig att må bra!